Waterpoloër Lindhout na meer dan 250 interlands uit selectie Oranje

Oranje
woensdag 10 maart 2021   |   Redactie Nieuwe30.nl

Robin Lindhout maakt geen deel meer uit van de nationale waterpoloselectie. De dertigjarige Utrechter, sinds 2008 international, kreeg van bondscoach Harry van der Meer te horen dat er voor hem voorlopig geen toekomst in Oranje is.

"Dat is een ontzettend lastige beslissing om te nemen", zegt Van der Meer. "Robin heeft een grote staat van dienst in Oranje en op zijn inzet en motivatie hebben ik en mijn voorgangers nooit iets kunnen aanmerken. Mijn keuze heeft te maken met de manier waarop ik wil gaan spelen en de invulling die spelers aan hun positie kunnen geven."

Lindhout speelde sinds zijn zeventiende in de nationale selectie en miste vanaf 2008 zelden een wedstrijd. De geboren Eindhovenaar speelde ruim 250 interlands en nam onder meer deel aan de EK's in Eindhoven (2012), Belgrado (2016), Barcelona (2018) en Boedapest (2020).

Ondanks zijn lange interlandcarrière speelde Lindhout nooit op de Olympische Spelen. Oranje wist zich sinds 2000 niet meer te plaatsen voor het vierjaarlijkse sportevenement. Vorige maand op het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam slaagde Nederland er ook niet in om een ticket voor Tokio te veroveren.

"Na elke olympische cyclus ga je als topsporter weer opnieuw het gesprek aan met jezelf, je partner, je familie en uiteraard ook de staf van Oranje", zegt Lindhout in een reactie op zijn vertrek.

"Eerlijkheidshalve twijfelde ik zelf voor het eerst of ik er nog wel aan moest beginnen. Maar na het gesprek met Harry was het duidelijk. Als het vertrouwen dat ik het team beter kan maken er niet meer is, moet je je conclusies trekken."