Koninklijke onderscheiding voor oud waterpolo-kampioene Marijke Bos-Dekker

Regio
vrijdag 30 april 2021   |   Ron Wessels

Onder toeziend oog van burgemeester Michel Bezuijen van Zoetermeer kreeg Marijke Bos-Dekker (74) afgelopen maandag door haar man een Koninklijke onderscheiding opgespeld. Marijke kreeg deze onderscheiding voor meer dan 50 jaar inzet voor de zwemsport in het algemeen en voor het waterpolo in het bijzonder. Zij geeft al tientallen jaren zwemtrainingen, was lid van waterpolocommissies en vervulde bestuursfuncties bij het Haagse DSZ en WVZ/SG WZC Zoetermeer. Ook was Marijke betrokken bij de organisatie van verschillende zwemevenementen.

De waterpolocarrière van Marijke begon bij het Haagse DVZ, waar zij naast waterpolo ook plezier beleefde aan zowel wedstrijdzwemmen als synchroonzwemmen. Later lag het accent vooral op  waterpolo. Daarbij behaalde zij met zussen Janny en Nelly mooie resultaten door met fusievereniging DSZ in de jaren 1976, 1977 en 1978 de landstitel te behalen. Ook het deelnemen aan de toen nog officieuze Wereldkampioenschappen dameswaterpolo in 1977 in Los Angeles was voor haar een bijzonder hoogtepunt.

Marijke is nog altijd actief bij het Zoetermeerse SG WZC. Ze staat te popelen om na de beëindiging van de coronarestricties de badrand van zwembad De Veur op te zoeken om de jeugdige waterpololiefhebbers weer de fijne kneepjes van het waterpolo bij te brengen.

De uitreiking is terug te zien op de website van de Gemeente Zoetermeer.

Beeld: Livestream Gemeente Zoetermeer